Resipi Cheesekut
Cheesekut amatlah mudah dibuat! Tak perlu nak kukus atau bakar. Makan pemanis ini tidak akan pernah puas. Masti nak berkali-kali!
Mari kita mulakan.
Bahan-bahan:
250 cream cheese
1 paket Biskut Deluxe Crackers Hup Seng
1/2 tiin susu pekat manis (boleh kurangkan)
1 kotak kecil susu segar
Nestum
Cara-cara:
1. Masukkan cream cheese, susu pekat manis dan 2 sudu susu segar ke dalam blender. Putar sampai sebati.
2. Lapik loyang dalam plastik.
3. Celup biskut ke dalam susu segar. Pastu susun dalam bekas untuk buat tapak (lapisan pertama).
4. Tuang adunan cheese ke biskut dan ratakan. Tabur nestum.
5. Ulang step yang sama sampai loyag dipenuhkan.
6. Pastikan lapisan teratas diletakkan adunan chream cheese. Selesai, tabur nestum.
7. Letak dalam peti sejuk. (yg suhu sejuk biasa, bukan suhu beku)
End. Enjoy!
Mari kita mulakan.
Bahan-bahan:
250 cream cheese
1 paket Biskut Deluxe Crackers Hup Seng
1/2 tiin susu pekat manis (boleh kurangkan)
1 kotak kecil susu segar
Nestum
Cara-cara:
1. Masukkan cream cheese, susu pekat manis dan 2 sudu susu segar ke dalam blender. Putar sampai sebati.
2. Lapik loyang dalam plastik.
3. Celup biskut ke dalam susu segar. Pastu susun dalam bekas untuk buat tapak (lapisan pertama).
4. Tuang adunan cheese ke biskut dan ratakan. Tabur nestum.
5. Ulang step yang sama sampai loyag dipenuhkan.
6. Pastikan lapisan teratas diletakkan adunan chream cheese. Selesai, tabur nestum.
7. Letak dalam peti sejuk. (yg suhu sejuk biasa, bukan suhu beku)
End. Enjoy!
Comments
Post a Comment